Sirup af Hvidtjørn

Sirup af hvidtjørneblomst. Hvidtjørnen kalder og der kommer en hel fantastisk sirup ud af hvidtjørnblomst. Forleden kaldte den simpelthen på mig efter jeg havde plukket nogle af de allerførste nysprungne blomster til den traditionelle aftenste.

Siruppen har en fuldstændig fortryllende smag, og den kan bruges som her til pandekager, eller som topping på morgenyogurten o.a.

Sådan laver du frisk sød sirup af hvidtjørnblomst:

Du skal bruge: 

3 dl. vand

375 gram sukker

45 små blomsterbuketter af hvidtjørn

Sådan gør du: 

Hæld alle ingredienser i en gryde og lad blomsterblandingen koge uden låg i ca 15 minutter.

Når blandingen begynder at tykne, tager du gryden af blusset og sier siruppen ned i et lille glas, der hurtigt lukkes med tætsluttende låg

Vær opmærksom på, at siruppen bliver tykkere efterhånden som den bliver kold, så den må altså godt være ret flydende i varm tilstand.

Naturen har det hele.

 

Idé og opskrift: Sinnet TiwazSirup af Hvidtjørn. Foto Alexandar Søndergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *