Man skal have noget på hjerte

Sinnet Tiwaz - Man skal have noget på hjerte

Sinnet Tiwaz er billedkunstner, coach, AD’er og foredragsholder. Hun har tidligere haft sin egen virksomhed, med coaching og personaleudvikling for erhvervslivet. Sinnet er klummeskribent for Rezonanz. I flere TV-og radioprogrammer  og foredrag rundt omkring i Danmark, har Sinnet Tiwaz fortalt om sin livsfilosofi og sin kunst. TV Syd har blandt andet lavet et portræt af Sinnet Tiwaz, hvor hun fortalte om sine rejser og oplevelser hos en amerikansk indianerstamme i British Columbia i Canada. 01-07-2017
Vi står midt i et paradigmeskift

Det er ingen hemmelighed, at vi står midt i et paradigmeskift. Politik, velfærd, ligestilling, miljø, tro og overbevisninger ændres i hastigt tempo. Intet er længere, som det var i går. Terningerne er kastet, der skal nye boller på suppen, for skandaler, snyd og manipulerende handlinger står i kø overalt i det etablerede system. Og hvis man ikke passer meget på sig selv, kan man komme til at fortabe sig i alverdens mediefortællinger om, “hvor galt det hele står til”. Ikke at dette er usandt, for det gør det skam, men det er ikke den eneste fortælling, der bør fremhæves.

Vi lever i en tilværelse baseret på dualtitetsprincipper, og det betyder at det opbyggende, kreative og innovative felt eksisterer side om side med det modsatte.

Livet er altså både på godt og ondt, men fremstilles ofte som om det blot er det onde, der hersker, hvilket kan få vægten til at tippe, så flertallet af os går rundt med evigt bekymrede miner og slår hinanden i hovedet med opgivende retorik om dystopiske fremtidsudsigter.

Intet er som det var i går, og dog, så er det. For set fra naturens side eksisterer der intet status quo, men kun evige forandringsprocesser. Noget dør, noget sår frø, noget spirer, noget blomstrer, noget visner og noget dør igen.

Evighedens cirkel er ubrydelig, mens alt andet er delprocesser heri.

Vi ved det godt, men kun de færreste moderne mennesker tænker videre over tilværelsens sammenhæng. Måske fordi vi har for travlt med at forbruge os igennem dagene, måske fordi den omliggende og meget hardcore samfundsdynamik, vi har opbygget og plejet over generationer, overvejende fremhæver og elsker alt det som er fragmenteret ved livet, og helst det som forarger af frygtbaserede aspekter, ved menneskets gøren og laden.

Der er en helt overvejende og ganske manisk fremstilling af skrækindjagende historier derude og intet tyder på, at fokus på disse bliver mindre. Snarere tværtimod. Det virker som om at man dyrker frygten for frygtens skyld, uden omtanke for hvordan dette smitter. For det gør det. Det vi fylder vores sind med, er det som farver de briller, vi anskuer tilværelsen med.

Som civilisation har vi flyttet os uendeligt langt fra livets dybe rytme og naturens universelle visdom, som helt fundamentalt er en del af os. For godt nok kan man flytte mennesket ud af naturen, men man kan ikke flytte naturen ud af mennesket.
Tilsyneladende har vi glemt de intuitive impulser og den kreative visdom, der råder stærkt og medfødt i vores hjerte. Og vi har flyttet os uendeligt langt fra de omsorgsgivende principper der oprindeligt udgjorde den medfødte triangel af at være, at føle og at gøre i vores tilbedelse af rationel, logisk/analytisk tænkning.

Med fare for at vi bliver syge og utilfredse suser vi der-ud-af i evig sej og overfladisk stræben efter ydre tilfredsstillelse, for jo,  dybt inde ved vi godt at noget mangler og det er på tide at vende tilbage til den utæmmede kreativitet, en latent og medfødt energiform, der eksisterer i alle levende væsner.
Det er på tide at påskønne og opfriske den visdom, der lever og pulserer i vores ånde, blod og knogler.
Der er en længsel, der kalder os indefra, en sult for mere end blot arbejde, spise, sove og overfladisk underholdning.

Tag ansvar ved at sige nej til frygt og ja til kærlighed.
En gnist til sjælens indre arnested venter på at blive antændt.
Det er (altid) på tide at udnytte vores kreative kraft.
Vi skal være på forkant med evolutionen, så vi kan skabe alt det nye fra en udvidet bevidsthed, der ikke kun har med os selv at gøre, men som gavner de næste generationer. Vi gør det ved at fremhæve de gode og opløftende ting frem for at svælge i det nedbrydende.
Hvad der sker om lidt er i vores hænder, i vores hjerter og i vores kroppe. For hvad vi vælger til og fra og hvordan vi engagerer os i det vi skaber og dyrker, betyder noget.
Det vi fokuserer på, er det som vokser. Alt er. Lys og mørke. Tyngde og lethed, kærlighed og frygt og vi kan lade mørket være drivkraft for lysere tider, hvis vi vælger det.

Vi kan vælge at være den kreative leder i vores tilværelse. For det der tændes og tænder os, er den direkte vej til vores kreative center, til det autentiske udtryk og til de gaver, vi kan bidrage med.
Det kan gøres ved at udnytte vores kreative kapacitet, vække vores inspiration, sætte visionen om et opløftende og kreativt liv i bevægelse, og tro på at vi kan gøre det umulige muligt.

 

28-6-2017
Man skal have noget på Hjerte

Mine billeder taler til sjælen og det er godt. Jeg har ingen interesse i at skabe tapetkunst og sofastykker per se. Jeg er kunstner af kød og blod og det vil sige at jeg oplever livet ganske filterløst, en åben kompromisløshed som er noget medfødt.
Livet består af lys og skygge, jeg er tilhænger af at erkende skyggerne og bruge dem som drivkraft i livet. Hvad enten det drejer sig om den helt enkle hverdag, eller i maleriet. Lys og skygge skal ikke skilles ad i min verden, da det giver et forvrænget perspektiv af tilværelsen som enten værende ulidelig let og overfladisk, eller det modsatte, dræbende tung og dyster.

Ligegyldigt hvad der sker, er det muligt at se efter noget godt og finde det. At være positivt indstillet skal ikke være på bekostning af at man nægter at anerkende det negative, men man kan nægte at dvæle ved det. Positiv tænkning er en form for tankegang, som naturligt søger de bedste resultater ud fra de værste forhold. Det er altid muligt at kigge efter noget godt; At forvente det bedste, selvom tingene ser dårligt ud. Og den bemærkelsesværdige kendsgerning er, at når man søger efter noget godt, finder man det også.

Mine malerier opfattes af nogle som “forskrækkende”, mens andre elsker deres originalitet og styrke. Billedkunst handler ikke blot om farvevalg, men om budskaber som det er op til modtageren at tolke ud fra devisen: vi opfatter livet som vi selv er.


Se mine malerier her

De fleste mennesker lever et meget beskyttet liv og har ikke haft den slags sjæls-fragmenterende oplevelser, det kræver at forstå processen med, hvordan man bliver integreret og vedligeholder passionen i sin sjæl, og er ej heller i stand til at hjælpe andre i denne proces. (Og nej, man kan ikke læse sig til disse indsigter, de skal erfares på egen krop.)

Folk flest, ønsker ikke reel autencitet, de vil bare have dig til at være ubeskyttet nok til, at de kan føle sig trygge i din nærhed.

I en tid, der prædiker ægthed, gennemsigtighed og nærvær, i forskellige skoler, eksisterer der faktisk et kolossalt paradoks, for meget få mennesker kan vitterlig rumme andres uforbeholdne nærvær.

Hvorfor?? Fordi dette føles uforudsigeligt og på alle måder ude af ude af deres kontrol. Og kontrolfreaks er der mange af 
 ~ Sinnet Tiwaz, billedkunstner, klummeskribent og art director for Rezonanz.dk  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *